Smaki Regionów 2019

W dniu 11 maja 2019 r. w trakcie Pikniku Nad Odrą nastąpiło rozstrzygnięcie XIX edycji krajowego konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów"  na najlepszą potrawę regionalną. Szanowne Jury podjęło decyzję o przyznaniu I miejsca drużynie z Zespołu Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie. Zespół w składzie Szymon Makowiecki i Jakub Rosów z  klasy III Technikum Gastronomicznego pod opieką pani profesor Wioletty Skuratowicz przygotował żurek z pierożkami z białej kiełbasy i kapustę faszerowaną pstrągiem. Dania te zostały nominowane do prestiżowej nagrody konkursu „Perła 2019”, którego rozstrzygnięcie odbędzie się podczas Międzynarodowych Targów „POLAGRA 2019” w Poznaniu. Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie zdobył tą nagrodę drugi raz z rzędu, a wyżej wymieniony zespół w tym roku zakwalifikował się do finału Europejskiego Konkursu Kulinarnego dla szkół gastronomicznych w Paryżu.

Gratulujemy sukcesu i trzymamy kciuki!