Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie

ul.Gen.J.Sowińskiego 3 Szczecin; tel.:(91)4333504;(91)4489541; sekretariat@zs6.szczecin.pl

GOTUJEMY Z PASJĄ - KSZTAŁCIMY Z JAKOŚCIĄ - OBSŁUGUJEMY Z GRACJĄ - PIECZEMY Z MIŁOŚCIĄ

... A nie daj czasowi nigdy darmo upłynać, tak albo czytaj, albo się wżdy czego ucz, albo się czemu przypatruj, a rozeznawaj sobie, upatrując nadobnie, co lepsze, a co gorsze... (M.Rej)

VII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej „Smaki Pomorza”. „Szlakiem zbóż i aromatów”

25 listopada 2016 r. odbyła się siódma edycja  konkursu kulinarnego i po raz pierwszy konkurs kelnerski.

To szkolne przedsięwzięcie odbyło się:

  • pod Honorowym Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty,
  • pod Honorowym Patronatem Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy,
  • pod Patronatem Prezesa Agencji Rynku Rolnego.

Do konkursu kulinarnego przystąpiło 8 uczestników – uczniów z 6 szkół województwa zachodniopomorskiego:

  1. Przemysław Zalewski z Zespołu Szkół Nr 5 w Stargardzie.
  2. Magda Adamczewska z Zespołu Szkół Nr 2 CKU w Pyrzycach.
  3. Anna Kaziukajtis z Zespołu Szkół Nr 4 RCKU w Wałczu.
  4. Marta Palenica i Karolina Malec z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Kamieniu Pomorskim.
  5. Tomasz Haczkowski z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu.
  6. Martyna Lerka i Kamila Gawrzyał z Zespołu Szkół nr 6 w Szczecinie.
Attachments:
Download this file (sponsorzy _1_.pdf)sponsorzy _1_.pdf[ ]126 kB
Czytaj więcej...

Harmonogram VII Wojewódzkiego Konkursu Sztuki Kulinarnej

Harmonogram VII Wojewódzkiego Konkursu Sztuki Kulinarnej

„Szlakiem zbóż i aromatów”

25 listopada 2016 roku

  1. Spotkanie organizacyjne godz. 8.30 - sala 42
  2. Test pisemny godz. 9.00-10.00 - sala 42
  3. Zapoznanie i przygotowanie stanowisk pracy - godz. 10.00-10.30
  4. Część praktyczna konkursu kulinarnego – sporządzanie potraw - godz. 10.30-13.00
  5. Część praktyczna konkursu kelnerskiego – godz. 10.30-13.00
  6. Prezentacja potraw w pokoju nauczycielskim – godz. 13.00-13.45
  7. Prezentacja nakryć stołów konkursu kelnerskiego – sala 26, godz. 13.00-13.45
  8. Uroczyste ogłoszenie wyników – godz. 14.00

VII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej „Smaki Pomorza”

Za dwa miesiące tzn. 25 listopada 2016 r. w naszej szkole po raz kolejny odbędzie się siódma edycja konkursu kulinarnego. W tym roku hasło  przewodnie brzmi: „Szlakiem zbóż i aromatów”. Uczestnicy będą mieli do wykonania zakąskę zimną z wykorzystaniem aromatycznych przypraw korzennych oraz deser na bazie produktów zbożowych. Liczymy na ciekawe pomysły  inspiracje kulinarne.

Również jak w poprzednim roku zapraszamy do udziału w Konkursie Kelnerskim, który odbywa się równocześnie z Konkursem Kulinarnym.

Szczegółowe informacje na temat tegorocznego konkursu, znajdują się w regulaminie.

Serdecznie zapraszamy

Koordynator konkursu - Renata Dziczkiewicz

Formularz zgłoszenia [POBIERZ]

Regulamin konkursu [POBIERZ]

VI Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej „Smaki Pomorza” - relacja

27 listopada 2015 r. odbyła się kolejna edycja  konkursu kulinarnego. Konkurs odbywał się pod patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty oraz Patronatem Honorowym Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy.

Czytaj więcej...
Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum Hotelarskie w Zespole Szkół nr 6 w Szczecinie jest wśród 300 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Szkół Ponadgimnazjalnych PERSPEKTYWY 2017 i przysługuje mu tytuł "Srebrnej Szkoły 2017"
Srebrna Szkoła 2017
Reklama
pilotaz2016