VIII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej - wyniki

  • Opublikowano: niedziela, 19, listopad 2017 21:11
  • Adam Grzegrzółka


17 listopada 2017 r.
odbyła się kolejna edycja konkursu kulinarnego i kelnerskiego.

Konkurs odbywał się pod patronatami:

  • Patronatem Honorowym Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty, 
  • Patronatem Honorowym Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy,
  • Patronatem Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

Tematem przewodnim była „Kulinarna przygoda z pstrągiem”.

Attachments:
Download this file (sponsorzy.pdf)sponsorzy.pdf[ ]392 kB
Czytaj więcej: VIII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej - wyniki

VIII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej

  • Opublikowano: piątek, 17, listopad 2017 01:00
  • Adam Grzegrzółka

W piątek 17 listopada br. w naszej szkole odbędzie się
VIII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej

pod honorowym patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty
Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy
Prezesa Krajowego Ośrodka Wspierania Rolnictwa



Temat tegorocznej edycji brzmi: „Kulinarna przygoda z pstrągiem”

 


Cele konkursu:

  • podniesienie poziomu kształcenia i rozwijanie umiejętności zawodowych uczniów,
  • pobudzanie i rozwijanie zainteresowań uczniów nowymi trendami w sztuce kulinarnej i kelnerskiej,
  • kultywowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej,
  • poszerzanie wiedzy z zakresu obsługi konsumenta,
  • nawiązywanie współpracy między szkołami województwa zachodniopomorskiego,
  • doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów do konkursów.

 

Harmonogram

  1. Spotkanie organizacyjne godz. 8.30 - sala 42
  2. Test pisemny godz. 9.00-10.00 - sala 42
  3. Zapoznanie i przygotowanie stanowisk pracy - godz. 10.00-10.30
  4. Część praktyczna konkursu kulinarnego – sporządzanie potraw - godz. 10.30-13.00
  5. Część praktyczna konkursu kelnerskiego – godz. 10.30-13.00
  6. Prezentacja potraw w pokoju nauczycielskim – godz. 13.00-13.45
  7. Prezentacja nakryć stołów konkursu kelnerskiego – godz. 13.00-13.45
  8. Uroczyste ogłoszenie wyników – godz. 14.00

 

 

Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia!!!

 

VIII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej

VIII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej i Kelnerskiej
pod honorowym patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty
Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy
Prezesa Krajowego Ośrodka Wspierania Rolnictwa

 

Temat tegorocznej edycji brzmi: „Kulinarna przygoda z pstrągiem”

Cele konkursu:

  • podniesienie poziomu kształcenia i rozwijanie umiejętności zawodowych uczniów,
  • pobudzanie i rozwijanie zainteresowań uczniów nowymi trendami w sztuce kulinarnej
    i kelnerskiej,
  • kultywowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej,
  • poszerzanie wiedzy z zakresu obsługi konsumenta,
  • nawiązywanie współpracy między szkołami województwa zachodniopomorskiego,
  • doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów do konkursów.

Konkurs odbędzie się 17 listopada 2017r.

Zachęcamy wszystkich uczniów naszej szkoły do oglądania prezentacji prac konkursowych w tym dniu.

 

Koordynator konkursu
Renata Dziczkiewicz

Regulamin konkursu [Do pobrania]

Plakat konkursowy [Do pobrania]

VII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej „Smaki Pomorza”. „Szlakiem zbóż i aromatów”

25 listopada 2016 r. odbyła się siódma edycja  konkursu kulinarnego i po raz pierwszy konkurs kelnerski.

To szkolne przedsięwzięcie odbyło się:

  • pod Honorowym Patronatem Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty,
  • pod Honorowym Patronatem Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy,
  • pod Patronatem Prezesa Agencji Rynku Rolnego.

Do konkursu kulinarnego przystąpiło 8 uczestników – uczniów z 6 szkół województwa zachodniopomorskiego:

  1. Przemysław Zalewski z Zespołu Szkół Nr 5 w Stargardzie.
  2. Magda Adamczewska z Zespołu Szkół Nr 2 CKU w Pyrzycach.
  3. Anna Kaziukajtis z Zespołu Szkół Nr 4 RCKU w Wałczu.
  4. Marta Palenica i Karolina Malec z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Kamieniu Pomorskim.
  5. Tomasz Haczkowski z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu.
  6. Martyna Lerka i Kamila Gawrzyał z Zespołu Szkół nr 6 w Szczecinie.
Czytaj więcej: VII Wojewódzki Konkurs Sztuki Kulinarnej „Smaki Pomorza”. „Szlakiem zbóż i aromatów”

Harmonogram VII Wojewódzkiego Konkursu Sztuki Kulinarnej

Harmonogram VII Wojewódzkiego Konkursu Sztuki Kulinarnej

„Szlakiem zbóż i aromatów”

25 listopada 2016 roku

  1. Spotkanie organizacyjne godz. 8.30 - sala 42
  2. Test pisemny godz. 9.00-10.00 - sala 42
  3. Zapoznanie i przygotowanie stanowisk pracy - godz. 10.00-10.30
  4. Część praktyczna konkursu kulinarnego – sporządzanie potraw - godz. 10.30-13.00
  5. Część praktyczna konkursu kelnerskiego – godz. 10.30-13.00
  6. Prezentacja potraw w pokoju nauczycielskim – godz. 13.00-13.45
  7. Prezentacja nakryć stołów konkursu kelnerskiego – sala 26, godz. 13.00-13.45
  8. Uroczyste ogłoszenie wyników – godz. 14.00