Konkurs „Najaktywniejsza klasa w szkole”

W ramach konkursu klas w naszej szkole odbyły się konkursy:

  • gastronomiczny na „Najoryginalniejszą tarte
  • gastronomiczno-hotelarski „Sprawne ręce”
  • udział klas w akcjach organizowanych przez koordynatora
    wolontariatu, promocji zdrowia oraz Samorząd Szkolny.

 

Nasi Uczniowie mogli uzyskać (jak w ubiegłym roku) 5 punktów dla klasy za sam udział w konkursach
oraz dodatkowe punkty za pierwsze trzy miejsca w wysokości:

  • 7 punktów za miejsce I,
  • 5 punktów za miejsce II,
  • 3 punkty za miejsce III
  • 1 punkt za ewentualne wyróżnienia.

 

Najwyższą ilość punktów uzyskały klasy:

  • 2 atżug – 33 pkt.,
  • 3 tgk – 30 pkt., 1 ctżug – 30 pkt.,
  • 2 btżug – 27 pkt., 4 tot – 27 pkt.

 

Gratuluję i zachęcam do dalszej rywalizacji w kolejnych konkursach!

 

                                                                                                                                        Anna Narzekalak

Konkurs klas

W konkursie klas zostały uwzględnione działania w ramach Święta Szkoły takie jak konkurs „Zdrowie na talerzu” oraz konkurs na „Na najbardziej usportowioną klasę”.

Większość klas naszej szkoły za udział i zaangażowanie zyskało dodatkowo około 10 punktów.  

Wybrane klasy otrzymały ponadto 7, 5 i 3 punkty w powyższych konkurencjach.

Należą do nich: Ib tżug, IIIb tżug, IItot (w pierwszej dyscyplinie)

oraz II btżug, IIk/c, I atżug (w drugiej dziedzinie).

Jeszcze tylko kilka elementów do rozstrzygnięcia konkursu klas i przed nami już prawie finisz

Otrzymała i zliczyła Monika Kroehnke : )

Attachments:
Download this file (działania  - festyn zdrowia.doc)działania - festyn zdrowia.doc[ ]94 kB

Zdrowie na talerzu

  • Opublikowano: poniedziałek, 11, czerwiec 2018 01:24
  • Adam Grzegrzółka


30 maja 2018 roku
w ramach ŚWIĘTA SZKOŁY I MŁODZIEŻY przeprowadzono konkurs promujący zdrowe żywienie, oparte na włączeniu w codzienną dietę warzyw i owoców.  Konkurs „ZDROWIE NA TALERZU” adresowany był  do wszystkich klas I – III Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja. Uczniowie prezentowali wylosowany przez siebie owoc lub warzywo organizując stoisko tematyczne w auli szkolnej. Jury oceniało wiedzę zespołów dotyczącą prezentowanego owocu lub warzywa, pomysłowość, trud i estetykę oraz przygotowane informacje dotyczące kraju pochodzenia, wartości odżywczej, leczniczej, wykorzystania w gospodarce, przemyśle i kosmetyce. Każdy zespół miał za zadanie przygotować nazewnictwo w języku obcym wylosowanego warzywa lub owocu oraz ubarwić swoje stoisko poprzez prace plastyczne, sporządzenie surówki, sałatki, deseru, koktajlu lub ciasta tematycznie związanego z wylosowanym produktem. Wszystkie stoiska prezentowanych warzyw i owoców prezentowały się barwnie i smakowicie. Jury po trudach obrad i degustacji,  musiało wyłonić najlepszych, a nie było to łatwe ponieważ wiele klas włożyło bardzo dużo trudu i zaangażowania w stworzenie niepowtarzalnych stoisk. Poziom pracy młodzieży był bardzo wysoki i stoiska były niesamowicie twórcze i pomysłowe. A oto najlepsi:

  • I miejsce - klasa I B TŻUG (wych. p. Agnieszka  Sadzikowska) – prezentująca szpinak,
  • II miejsce – klasa III B TŻUG ( wych. p. Adam Grzegrzółka) – prezentująca gruszki,
  • III miejsce – klasa II TOT ( wych. p. Bartkowiak)– prezentująca truskawki.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i dziękujemy za zaangażowanie i trud włożony w przygotowanie prezentacji warzyw i owoców.

Foto w Galerii Google+

Edyta Wach