Koło Młodego Gastronoma - Light Summer - lekkie dania wegańskie

Galeria zdjęć

Dnia 21 maja 2019 roku odbyły się zajęcia w ramach Koła Młodego Gastronoma

Light Summer - lekkie dania wegańskie

W zajęciach uczestniczyli uczniowie klas: II A tżug, pod okiem nauczycielek technologii gastronomicznej i zajęć praktycznych: Pani A. Kulickiej i Pani R.Dziczkiewicz, przygotowywali potrawy:

  • zupę pomidorową z ciecierzycą i ananasem z karmelizowaną cebulą i płatkami migdałów;
  • kotleciki z batatów i kaszy jęczmiennej z sosem awokado;
  • kluski leniwe z tofu z sosem owocowym;
  • trufle z ciecierzycy;
  • chlebek razowy z cukinii z kremem daktylowym.

Uczniowie z wielką chęcią i zapałem przygotowywali potrawy, aby później, wspólnie je skosztować.
Serdecznie dziękujemy uczniom za udział w zajęciach i zachęcamy do rozwijania swoich pasji kulinarnych.

Anna Kulicka
Renata Dziczkiewicz

Attachments:
Download this file (koło.pdf)koło.pdf[ ]128 kB