Fundacja Edukacyjna „Perspektywy” potwierdza, że Technikum Hotelarskiemu w Zespole Szkół Nr 6 przysługuje tytuł „Srebrnej Szkoły 2017”.
Tarcza
Biologia
pilotaz

ZADANIA PRAKTYCZNE - Wojewódzki etap Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik

ZADANIE 1

Z gotowych półproduktów złóż i udekoruj:

  • Tort lub inny wyrób cukierniczy według własnego projektu
  • W dekoracji należy zastosować do wyboru elementy: z karmelu, marcepanu, czekolady

ZADANIE 2

  • Wykonaj ciastka bankietowe, sztukowe lub tortowe (np. z ciasta biszkoptowego, kruchego, parzonego)

ZADANIE 3

  • Wykonaj figurki marcepanowe lub elementy dekoracyjne z marcepanu (masy cukrowej)

Pamiętaj!

  • Obowiązuje Cię reżim czasowy (5godz.)
  • Oceniana jest również organizacja i higiena pracy
  • Do ekspozycji przeznacz wybrane wyroby i ułóż w wyznaczonej dla ciebie części stołu

Życzymy powodzenia
Anna Kulicka